EKKO
Stenfrånskiljaren
Stenfrånskiljaren är en separat enhet som kan monteras ihop med befintlig tvätt förutsatt att den är utrustad med bassäng (re-cirkulation av vattnet). Vi använder bassängvattnet till att strömma in potatisen till tvätten samtidigt som vi separerar stenen.
Potatisen "flottas" in i tvätten, på vägen passerar den stenfickan som är försedd med ett uppåtgående vattenflöde "kaskad" – stenen trillar ned i röret och lyftes ut i stenbehållaren medelst elevatorn. Flödet av vattnet sker medelst en kraftig fristående pump med ett separat rörsystem med justerbara ventiler, rätt inställning efter olika förhållanden. Stenfrånskiljaren levereras i målat alternativt rostfritt utförande.
Tvättar
Programmet omfattar två modeller av tvättar med kapacitet från 1 ton upptill 200 ton/timme. De större industritvättarna kan fås i olika storlekar i målat resp. rostfritt utförande. Industrimodellerna finns i storlekar från 10-30 ton/h . Varje sektion har en bottenkon med ventil vilket medför minimal risk för sedimentering.
Samtliga tvättar är utrustade med "rena" trummor upphängda i kilremmar, uttaget från trumman roterar ej med, exakt nivåreglering av vattennivån, effektiv slampump alternativt bottenventil.
Tvättarna levereras som separata enheter eller bygges ihop till kompletta linjer med central styrning. Maskinerna levereras i målat eller rostfritt utförande.
I programmet ingår även tvättar till buntade grönsaker.