BRIAND
Ett mycket brett program omfattande olika typer av:
- tvätt till småblad
- tvättar till grönsaker i bunt eller låda
- tvätt till låda
- tvätt-rensningsmaskiner till purjlök och lök
- borsttvätt till rotfrukter
Tvättarna är tillverkade i rostfritt utförande.
Tvättmaskinen till småblad t.ex. snittad sallad, ruccola, spenat etc. är utrustade med långt kar, luftpump som sätter vattnet i rörelse, separat pump styr flödet framåt, insektsfälla, lyftelevator med finmaskig matta och komplett elinstallation.
Tvättmaskinerna till buntade grönsaker t.ex. morötter, rödbetor, rädisor etc. finnes i två olika utförande:
- bunten placeras mellan två band och hänger lodrät genom tvättsektionen, bearbetas med roterande borstar och spolmunstycken
- bunten lägges på ett brett nätband (finmaskigt), spolning från ett stort antal munstycken placerade under/över nätmattan Båda typerna är utrustade med renspolningssektion, re-cirkulation av vattnet, pumpar och komplett elinstallation.
Tvättmaskinen till grönsaker i låda är utrustade med inloppsdel med förtvätt, långt kar, transportör förflyttar lådan genom vattenbadet, luftpump som sätter vattnet i rörelse, renspolningssektion och komplett elinstallation.
Tvättmaskinen till lådor är utrustad med transportör, tvättsektion med fasta och roterande spolmunstycken, pumpar och komplett elinstallation.
Tvätt-rensningsmaskinerna till purjolök/lök finns i ett antal olika storlekar och är utrustade med inmatningsdel (positionering), tvättsektion med rotbeskärning – fingerrensare – toppbeskärning, ett stort antal spolmunstycken, utmatningdel med plats till manuell efterbehandling, pumpar, hydraulisk drivning och komplett elinstallation.
Borsttvättar till rotfrukter t.ex. rotselleri, kålrot etc. Tvättsektionen är utrustad med två roterande borstvalsar – stort antal spolmunstycke, komplett elinstallation.
Tvättar-rensningsmaskiner bygges in i kompletta linjer anpassade till produkt, kapacitet och typ av hantering.
Kompletta linjer med tvätt resp. tvätt-rensningsmaskiner anpassas efter produkt, kapacitet och typ av hantering.